Skip to main content

Leverantörsdagen 2021

I år ses vi på riktigt! Den 26 oktober 2021 är du välkommen till City Conference Center på Norra Bantorget i Stockholm. Under leverantörsdagen får du veta allt om våra kommande upphandlingar. 

Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana bjuder in till leverantörsdag 2021. Du får lyssna på presentationer om våra spännande projekt och kommande upphandlingar under en heldag i centrala Stockholm.

Du får veta allt om kommande upphandlingar som bland annat omfattar: installationer av järnvägsanläggning, spår, signal, rulltrappor, hissar, ventilation och stomkompletteringar av stationer samt tjänster för logistik och samordning.

Vi kommer också att presentera kommande upphandlingar inom projektering, systemhandling, järnvägsplan och miljötillstånd för vårt nyaste uppdrag – tunnelbana till Älvsjö.


Leverantörsdagen 2021 hålls på Stockholm City Conference Center den 26 oktober.


Program

Dagen kommer att innehålla två presentationer, lunch, mingel och utställningar.
Lyssna gärna på båda presentationerna eller välj den som passar dig bäst.

Registrering och lunch är planerad så att du kan komma tidigt för presentation 1 eller senare för presentation 2.


08.30–11.00 Registrering och kaffe, utställningar och mingel

09.00–10.30 Presentation 1: Kommande upphandlingar för installationer av järnvägsanläggningar, spår, signaler, rulltrappor, hissar, ventilation, stomkompletteringar av stationer samt tjänster för logistik och samordning.

10.45–11.45 Presentation 2: Kommande upphandlingar för Tunnelbanan till Älvsjö som bland annat omfattar projektering, systemhandling, järnvägsplan och miljötillstånd.  

11.00–13.30 Lunch med utställningar och mingel

13.30–15.00 Utställningar och mingel

Samtliga presentationer kommer att hållas på engelska.

Evenemanget är gratis för alla deltagare men vi tar ut en avgift på 400 kronor för avbokning. Om du inte kan komma behöver vi din avbokning senast den 11 oktober. Mejla till nyatunnelbanan@sll.se.

Åtgärder för att undvika spridning av Coronaviruset
Evenemanget kommer att äga rum i en stor och luftig lokal för att undvika trängsel. Programmet är planerat för att undvika att alla deltagare träffas samtidigt, till exempel för lunch, presentationer och mingel. Det kommer att finnas handsprit på flera platser och munskydd kommer att erbjudas till alla som vill.

Frågor?
Om du har några frågor om evenemanget, vänligen kontakta oss här: nyatunnelbanan@sll.se

Adress:
Stockholm City Conference centre, Barnhusgatan 12-14

 


Jörgen Altin

Älvsjöprojektet öppnar för att jobba med fler leverantörer

Jörgen Altin är huvudprojektledare för tunnelbana till Älvsjö:

– Genom att dela upp i flera uppdrag kan fler leverantörer jobba i projektet och i varje uppdrag får vi de bästa inom sitt område. Just nu jobbar vi med att ta fram beslutsunderlag för val av korridor och principutformning, därefter påbörjas projekteringen. De första projekteringsuppdragen publiceras i november och är inriktade på att utforma stationer, säkerställa genomförbarhet, ta fram planhandlingar och underlag för miljöprövning.

Mer om projektet, det kommande arbetet och förfrågningar kommer på leverantörsdagen 26 oktober.

För alla konsultuppdrag använder vi WorkforceLogiq.


Tor Thomassen och en tunnel.

Dags att installera tunnelbanan

– Under 2022 påbörjar vi upphandlingarna av installation-, bygg- och BEST-entreprenader för utbyggnaden till Nacka och Söderort. Det är allt från hissar och rulltrappor till glaspartier och järnvägsräls i cirka 15 entreprenader – totalt värda flera miljarder kronor. Vi har en lite udda fågel, vår entreprenad för samordning och logistik, som ska försörja de övriga med till exempel logistiktjänster, etableringsområden och samordning av arbetsmiljöarbetet. Ett intressant koncept som vi tror ska bidra till effektivitet och god arbetsmiljö.

Tor Thomassen, projektchef, installationer och BEST


Jörgen Altin, Älvsjö station

Fridhemplan till Älvsjö - vårt nyaste uppdrag

– Linjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö är vårt nyaste uppdrag. Vi planerar för sex stationer och mellan åtta och tio kilometer nya tunnlar under Stockholm. Vi jobbar just nu med att paketera våra stora uppdrag. Det handlar om upphandlingar för flera hundra miljoner kronor inom projektering, systemhandling, järnvägsplan och miljötillstånd. I höst kommer vi att presentera detaljerna för marknaden.

Jörgen Altin, huvudprojektledare, tunnelbanan till Älvsjö