Järnvägsplanen visas tre veckor till

Nyhet  Arenastaden, Nya tunnelbanan  2018-08-09
Ett borttaget torn, en justerad utrymningsväg och ändringar under jord gör att järnvägsplanen för Gula linjen till Arenastaden visas igen till 31 augusti.

Publicerad: 2018-08-09

Det är trångt både ovan och under jord i Stockholms län. Det märks inte minst på de ställen där den nya tunnelbanelinjen kommer att ligga nära Trafikverkets tunnlar för både pendeltåg och bilar.

– Det är komplicerat att bygga tunnelbana i tätbefolkade områden. Vi har sedan förra granskningen sommaren 2017 jobbat vidare med utformningen av Gul linje, bland annat tillsammans med Trafikverket, för att säkerställa att både vi och dom får plats under jord, säger Malin Harders, projektchef för Gul linje till Arenastaden.

De flesta av ändringarna kommer inte att märkas för resenärerna eller de som bor i närheten av nya tunnelbanan. De som är direkt berörda har redan fått brev hem där förändringarna beskrivs.

Järnvägsplanen beskriver vilken mark som behövs, miljökonsekvenser och utformningen av tunnelbanan. Efter granskningen sammanställs de synpunkter som kommit in och sedan skickas järnvägsplanen via länsstyrelsen till Trafikverkets enhet för fastställelse.

Till och med 31 augusti ställer vi ut järnvägsplanen här:
•    På webben
•    Solna stadshus, Stadshusgången 2, Solna centrum 
•    Tekniska nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm
•    Förvaltning för utbyggd tunnelbana, Norra stationsgatan 69, Stockholm

 

Pressfrågor

Skriv till: Emma Sahlman
Telefon: 072-582 44 30

För akuta pressfrågor utanför kontorstid, kontakta Region Stockholms pressjour, 08-123 131 48.

Har du frågor?

Skriv till: SL Kundtjänst
Telefon: 08-600 10 00