Skip to main content

Arbeten i Hagastaden

I början av 2022 kommer arbetet med tunnelbanestationen Hagastaden att börja. Arbetstunneln vid Norra Stationsgatan har då nått det framtida stationsutrymmet för Hagastaden. Härifrån fortsätter arbetet med att spränga ut tunnlar mot Odenplan, där spåren kommer att kopplas ihop med Gröna linjen. 

Tyck till om utbyggnaden

Nu har du som bor, jobbar eller rör dig nära nya tunnelbanans arbeten chansen att uttrycka din åsikt i en attitydundersökning. 
Här hittar du undersökningen för ny linje till Arenastaden.
Klicka på bilden för att se den i större format.

21-11-23

Från ett arbetsområde vid Norra Stationsgatan har vi sprängt ut en arbetstunnel som leder fram till den framtida stationen Hagastaden . I början av nästa år börjar vi spränga ut spårtunnlarna och plattformsutrymmet under jord. 
Arbetet med station Hagastaden kommer att uföras av NCC. Just nu pågår arbete med att ställa iordning bodar på arbetsområdet vid Norra Stationsgatan och förbereda inför kommande arbeten.  

I januari 2022 börjar arbetet med att spränga ut spårtunnlarna och plattformsutrymmet för stationen. Vi startar från arbetstunneln cirka 20 meter under markytan för att sedan spränga ut berg i både nord- och sydlig riktning. Senare i vår kommer vi börja bygga entrén mot Karolinska Institutet. Då kommer framkomligheten på Solnavägen att påverkas. 

Arbetstider
Arbetstider för moment under jord som låter mycket, som borrning och sprängning, är helgfria vardagar klockan 07-22. Övriga tider på dygnet sker arbeten som låter mindre. 

Läs mer om vilka olika typer av ljud som kan uppstå när vi bygger tunnelbanan och hur du kan påverkas.

Sms innan sprängning
Anmäl dig gärna till vår sms-tjäns. Då får du ett sms cirka 30 minuter innan vi spränger i ditt område. Fasta telefoner blir uppringda med ett röstmeddelande.

Anmäl dig till sms-tjänsten här. (extern tjänst som tillhandahålls av UMS-Alert - öppnas i nytt fönster)
Information om hur du anmäler dig, se manual
Mer information om sms-tjänsten finns här