Hoppa till huvudinnehåll

Var med och bygg ut Stockholms tunnelbana!

Tunnelbanetåg mellan Gamla stan och Slussen
Vill du bli leverantör åt förvaltning för utbyggd tunnelbana? Här finns all information du behöver!

Vårt uppdrag är att bygga ut tunnelbanan med 2 mil nya spår och 11 nya stationer, så att avstånden blir mindre när Stockholm blir större.

Vi planerar att börja bygga hösten 2018 och byggtiden är 6–8 år. Nu söker vi entreprenörer som vill vara med och bygga framtidens tunnelbana tillsammans med oss.

Upphandlingen av våra entreprenader startat och de första arbetena inleds hösten 2018. Men under de kommande åren ska vi upphandla ytterligare ett 30-tal större entreprenader.

Utbyggnaden av tunnelbanan är den största satsningen på kollektivtrafik i Stockholmsregionen sedan 70-talet.


Viktigt med hållbarhet i upphandlingarna
Nya tunnelbanan ska tillgodose både dagens och kommande generationers krav på miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Ett nära och gott samarbete mellan oss som beställare och våra entreprenörer är grunden för att lyckas med det.

Vi har högt ställda krav på material, utformning och arbetsmetoder i våra upphandlingar. På det sättet kan vi påverka hur mycket utbyggnaden påverkar miljön. Kraven gäller också social och ekonomisk hållbarhet, till exempel krav på arbetsmiljö och affärsetik. Här hittar du landstingets uppförandekod för leverantörer och här kan du läsa landstingets miljöprogram