Hoppa till huvudinnehåll

Student

Ung tjej stiger på tåg
Var med och bygg framtidens tunnelbana tillsammans med oss. Hos oss får du möjlighet att bidra till utvecklingen av framtidens kollektivtrafik och ett hållbart Stockholm.

Jobba hos oss i sommar

Är du snart klar med din utbildning och vill vara med och bygga framtidens tunnelbana? Jobba hos oss i sommar! Det är vi som ansvarar för utbyggnaden av den nya tunnelbanan i hela Stockholm.

Vi erbjuder två tjänster som projektingenjör vecka 24–35, med ett uppehåll vecka 28–31, då vi har byggsemester. Som projektingenjör avlastar du projektchef eller projektledare i det dagliga arbetet. Du kan till exempel arbeta med:

  • budgetar, kalkyler och prognoser.
  • riskhantering
  • entreprenadupphandlingar enligt LUF
  • att planera, delta i och dokumentera möten
  • kravhantering
  • ändringshantering
  • administration

Du kan även få prova på andra roller, som byggledare, miljöhandläggare eller fastighetshandläggare. Efter en sommar hos oss kommer du att ha en bred inblick i flera av de roller som krävs för att bygga ut tunnelbanan och du får med dig praktisk erfarenhet av att ha arbetat i en projektorganisation.

Tycker du att detta låter spännande? Maila din intresseanmälan till nyatunnelbanan@sll.se. Skriv sommarjobb i ämnesraden!

Jobba hos oss

Examensarbeten

Förvaltning för utbyggd tunnelbana vill knyta kontakt med studenter som vill engagera sig i den kollektivtrafik- och samhällsutveckling vi arbetar med. Inför våren 2019 har vi följande förslag på ämnen för examenarbeten, välkommen att kontakta de personer som finns nämnda för respektive ämne:

Kvantitativ kartläggning av entreprenörer och deras arbete med sociala frågor i leverantörsled
Samla in data och kategorisera olika entreprenörers arbete med sociala frågor i leverantörsled.
Kontakt: Steve Persson 

Spårbarhet i leverantörskedjor
Vilja/attityder/arbetssätt hos entreprenörer att verka för större insyn i leverantörskedjor (kan innefatta både ekologiska och sociala aspekter).
Kontakt: Steve Persson 

Analys av vilken datainsamling från installationer som erfordras för digitalisering av nya tunnelbanan
Sammanställa och analysera praktiska tillämpningar för digitalisering av infrastruktur, sammanställa ekonomiska incitament för digitalisering, analysera vilken data som är mest relevant att samla in från installationer i nya tunnelbanan, med mera.
Kontakt: Mikael Sundell

Övriga förslag
Har du andra förslag på ämnen som du tror kan vara intressant för oss på förvaltning för utbyggd tunnelbana är du välkommen att kontakta: Stefan Persson

Student
Är du snart klar med dina studier? Ibland söker vi juniora projektingenjörer. Håll utkik bland lediga tjänster!