Hoppa till huvudinnehåll

Sanna Wallerstedt

Började på förvaltningen december 2016, småbarnsmamma med trädgårdsdrömmar och renoveringsplaner.

Varför ville du arbeta med tunnelbaneutbyggnaden?
Det är ett jätteroligt projekt som kommer pågå under lång tid och sker mitt framför näsan på en. Jag har jobbat länge på privata företag och nu känns det roligt att arbeta med ett samhällsprojekt som kommer att komma många till gagn.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?
Min uppgift är att stötta kollegor i juridiska frågor och just nu arbetar jag mest inom områdena fastighet, miljö, kommunikation och upphandling. Men det kommer att variera över tid och när vi går in i nya faser i projektet kan det även vara andra saker som är viktiga. Eftersom jag får arbeta med så många olika områden gäller det att vara flexibel och duktig på att prioritera och planera arbetet.

Vad är det roligaste med jobbet?
­Jag gillar att det är en så pass ny organisation. Jag tycker variation på jobbet är jätteviktigt, så det här passar mig. Sedan har jag har väldigt kompetenta kollegor också, som alla är specialister inom sitt eget område.

Vad har du gjort innan?
Jag har jobbat som bolagsjurist på Bombardier, på divisionen för signalsystem för järnväg, här i Stockholm. Jag var där i nästan tio år och innan dess jobbade jag på Eon i Malmö. Jag har jobbat mycket med avtalsrätt och entreprenadrätt, det är lite samma typer av avtal som jag kommer stöta på här.

Varför ska man söka sig till oss?
Projektet är så aktuellt och levande. Vi blir allt fler som jobbar med det och vi har fortfarande allt det roliga framför oss.